Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

aaanndee

Nowi Smakowicze
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O aaanndee

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Dolny Śląsk
  1. Wymyślone na szybko, trochę podpatrzone, pycha! Składniki na zupę : 2 duże czerwone papryki 1 duża cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 por Łyżka ostrej mielonej papryki Łyżka słodkiej mielonej papryki 1,5 litra bulionu 5 ziemniaków 1 opakowanie fix przyprawy do gulaszu węgierskiego Pulpety: 400 g mięsa mielonego 1 jajako Łyżka vegety 1 namoczona bułka Pieprz do smaku Wykonanie: Marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę i por kroimy w kostkę i podsmażyć w garnku. Dosypujemy zmielone papryki i dalej podsmażamy aż zawartość zacznie nabierać czerwonego koloru. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy przez kolejne 10 minut. W między czasie wyrabiamy mięso. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony. Fix mieszamy w szklance gorącej wody i szklane naszego wywaru. Wlewamy wszystko spowrotem do garnka, dokładamy pulpety i tak gotujemy jeszcze 10 minut. Smacznego!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.