Skocz do zawartości

Karpatka


bassia77

Rekomendowane odpowiedzi

Aby ciasto na karpatkę było rewelacyjne należy włożyć je do mocno nagrzanego piekarnika ok.270 stopni.Zacznie błyskawicznie rosnąć,po ok.10 minutach otwieramy drzwiczki i Wypuszczamy Ducha Gór ;) ,ob.niżamy tem.do ok.200 stopni i po 3 mniutach zamykamy piekarnik piekąc nadal ciasto aż do uzyskania mocno złotego koloru.Gwarancja to udane chrupiące ciasto,które nie znaleśnikuje nawet po przełożeniu go masa karpatkową. http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem, prawdę mówiąc jeszcze w ten sposób karpatki nie piekłam :). Ale jest to na pewno sposób sprawdzony, więc 'karpaty' powinny się udać :D Ten sposób pieczenia zamierzam wykorzystać w najbliższym czasie (być może to będzie dopiero na Sylwestra :D ), ale jak tylko upiekę na pewno podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam i życzę udanej karpatki ;) Dorota

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Basiu zrobiłam karpatkę według Twoich wskazówek, dokładnie tak, jak to opisałaś, krok po kroku i ........... udało mi się :wink: .... karpatka wyszła super.

Zrobiłam ją na sylwestra, goście byli zachwyceni, no i ze stołu zniknęła nam bardzo szybko :wink:

Rzeczywiście jest to karpatka doskonała :D

Dzięki :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Aby ciasto na karpatkę było rewelacyjne należy włożyć je do mocno nagrzanego piekarnika ok.270 stopni.Zacznie błyskawicznie rosnąć,po ok.10 minutach otwieramy drzwiczki i Wypuszczamy Ducha Gór :-D ,ob.niżamy tem.do ok.200 stopni i po 3 mniutach zamykamy piekarnik piekąc nadal ciasto aż do uzyskania mocno złotego koloru.Gwarancja to udane chrupiące ciasto,które nie znaleśnikuje nawet po przełożeniu go masa karpatkową. :-D

kochani!właśnie wyjęłam z piekarnika karpatkę.piekłam ją w max.temp/tzn 240 stopni/do wyrośnięcia a potem 200 stopni /dolna grzalka/wyrosła jak nie wiem.

dzięki za super poradę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.