Skocz do zawartości
Gość ucik

Chili con carne ( potrawa meksykańska)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ucik

Składniki: 1 kg mięsa ( łopatka lub karczek )- preferuję wieprzowinę 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 2 puszki pomidorówbez skórki 2 cebule 3 ząbki czosnku strączek paryki ( najlepiej ostrej chili ) 1/2 litra bulionu wołowego szczypta zmielonego kminku i papryki sól, pieprz, pieprz cayenne ( pieprz najlepiej świeżo zmielony) Gotowanie: Mięso pokroić w kostkę, cebulę, czosnek posiekać. Na rozgrzany garnek z oliwą wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodąc mięso i obsmażyć je. Włożyć posiekaną paprykę i całość podlać bulionem.Dusić około 1 godziny. Dołożyć do mięsa pomidory,fasolę i kukurydzę. Gotować jeszcze przez ok 30 minut. Na koniec przyprawić kminkiem,papryką,piprzem i pieprzem cayenne oraz ewentualnie dosolić. Chili podawać z białym pieczywem. Potrawa na około 8-10 porcji. Życzę smacznego :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.