Skocz do zawartości

Pizza


Liziii

Rekomendowane odpowiedzi

mąka - 2 szklanki droższe - 5 g łyzeczka cukru odrobina soli ciepła woda albo mleko ser zółty bekon salami przecier pomidorowy zioła prowansalskie cebula pieczarki Ciasto wyrobić jak na ciasto drożdzowe (drozdze zalac ciepla woda lub mlekiem, dodac cukier i odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia, dodac do mąki, dodac sól). Rozwałkować na kształt pizzy (brzegi zostawic lekko grubsze ale niezbyt, bo ciasto urosnie. Placek powinien byc cienki, gdyz i tak spulchnieje podczas pieczenia. Na gotowe ciasto, posypane lekko mąką, nakładamy sos (przecier mieszamy z ziołami i solą) i rozcieramy równomiernie. posypujemy to startym drobniutko (tarka jak do plackó ziemniaczanych) serem. Na taką, cienką, warstwe układamy plasterki bekonu (mozna wczesniej podsmazyć na patelni jesli sie woli chrupiący), salami, cebuli i pieczarek. Całość posypujemy startym na tarce do warzym serem i zapiekamy około 7-8 minut, az ciasto urośnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.