mart Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Przepis znaleziony na cincinie,sałatka bardzo nietypowa ale bardzo dobra. około 6 marchewek pierś kurczaka pół pęczka pietruszki 3 ząbki czosnku majonez jogurt lub smietana sól,pieprz Marchew zetrzec na grubych oczkach,pietruszke posiekać,przesmażyć razem i marchew i pietruszke ,podlać odrobine wody,chwilę dusić.Zdejmujemy do miseczki,na tej samej patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostke(lekko przyprawionego).Przygotowac sos: jogurt(smietana)pół na pół z majonezem(ja daje po 4łyżki,wole jak jest wiecej sosu)+czosnek+przyprawy.Wszystko razem mieszamy,chłodzimy,lepsza jest jak troche odstoi.Mozna zamiast piersi dać kurczka np.z obiadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 ciekawa ta sałatka , dobrze zrozumiałam że samą natkę pietruszki należy przesmażyć ,marchewkę nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 kondi podsmazamy i marchewke i natke pietruszki, juz poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 na pewno wypróbuje przepis , dzięki i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potysiak Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 sałatka pyszna tylko lepiej jej nie serwować na pierwszą randkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Rzeczywiście fajna ta sałatka :) I fajna rada o randce :) Ja pierwszą randkę nam już za sobą :P ale sałatkę jeszcze przed sobą ;) Na pewno się skuszę, bo widzę po składnikach, że mi będzie smakować :) Dzięki za przypomnienie przepisu, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_burger Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Sałatce by się jeszcze przydała jakaś papryka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asNawrot Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 az 4 marchewki ... brzmi ciekawie wypróbuje na weekend, akurat pogoda dopisuje więc moze jutro jakiś grill i nowość (sałatka ):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi