PrzepisyChinskiePL Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 SKŁADNIKI : 5 łyżek białego sezamu 2 szklanki ugotowanego ryżu do sushi ogórek zielony, obrany i pokrojony w paski marchew, ugotowana i pokrojona w paski avocado, obrane i pokrojone w paski łosoś wędzony, pokrojony w cienkie paski paluszki krabowe japoński sos sojowy pasta wasabi 2 arkusze nori - wodorosty nori SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : 1. Na początku na połowę plastra nori, nakładamy wcześniej ugotowany ryż do sushi. Rozmieszczamy go równomiernie i posypujemy białym sezamem. 2. Plaster nori wraz ryżem i sezamem obracamy na drugą stronę. Przez środek smarujemy cienką linię pastą wasabi. Wzdłuż niej wedle uznania, układamy dodatki wymienione w składnikach np: plasterki avocado, paluszki krabowe oraz paski marchewki. 3. Całość zawijamy za pomocą maty bambusowej na dwa razy mocno dociskając, tak aby składniki nie wyleciały z formowanej rolady. 4. Otrzymaną roladę, kroimy na 8 kawałków. Powtarzamy czynność z resztą składników. Film Instruktażowy jak przygotować tą potrawę znajdziecie równiez na youtube: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=eQLEohUigoU Pozdrawiam Serdecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.