smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na podwieczorek

Ananasowiec z bitą śmietanką na biszkopcie
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat śmietankowy, wymieszać.
Aromatyczna babka z białek i dyni
Co można zrobić z białek, które zazwyczaj nam zostają, bo żółtka są użyte np. do kruchego ciasta.
Babka light z pomarańczowym akcentem
Fajny i słodki sposób na wykorzystanie białek z jajek, które często nam zostają..
Babka piaskowa z suszonymi morelami
Błyskawiczna, smaczna i słodka babka do kawki, herbatki, jak i na urodzinowe przyjęcie!
Babka wielkanocna
Babki, baby to jeden z najbardziej tradycyjnych i rozpoznawalnych symboli Świąt Wielkanocnych w Polsce.
Bajecznie prosty i smaczny deser w wykonaniu dzieci
Wspólne gotowanie z dziećmi to fajny pomysł na spędzenie razem miłego czasu, a jeszcze lepszą frajdą dla dzieci jest przygotowanie deserów.
Bananowa pychotka
Fajny i ciekawy pomysł na wykorzystanie bananów, galaretki i słodkiej śmietanki :)
Bardzo szybkie ciasto z mrożonymi jagodami
Bardzo szybkie, proste i smaczne ciasto do codziennej kawki lub herbatki. Jest to ciasto do zrobienia w 15 minut.
Biszkopt z kremem maślano-jabłkowym i galaretką z malinami
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę ubijać.
Biszkopt z makiem i owocowo-śmietankową nutką
Smaczne i kolorowe ciasto na Święta, urodziny i inne domowe uroczystości. Spód pieczemy z samych białek, które zazwyczaj nam zostają.
Biszkopt z masą śmietankowo-jogurtową i galaretką
Biszkoptowe ciacho przekładane masami śmietankowo-jogurtowymi z dodatkiem kolorowych galaretek.
Biszkopt z maślanym kremem i czekoladą
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać 3 łyżki cukru pudru i jeszcze chwilę ubijać.
Biszkoptowa krówka
Do przygotowania tego przepysznego, słodkiego ciasta na biszkopcie potrzebne będą cukierki „Krówki”.
Błyskawiczne chruściki z foremki
Szybkie, łatwe, słodkie, apetyczne i bardzo chrupiące chruściki na karnawałowy czas :)
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.