Składniki:
3 kg pomidorów - sparzyć ściągnąć skórkę i pokroić
1 kg cebuli - pokroić
1 kg marchwi - zetrzeć
1 szkl ryżu
1/4 szkl octu
1/2 szkl oleju
1/4 szkl cukru
sól
pieprz do smaku
Wykonanie:
Pomoidory, cebulę i marchew gotować półtorej godziny z przyprawami dodać ryż i nadal gotować 1 godz. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 20 minut.
Paprykarz
Rozpoczęty przez iwona30, 16.07.2007 09:59
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16.07.2007 - 09:59
Napisano 16.07.2007 - 16:40
Witaj Iwona 30!!!
Ten przepis na paprykarz jest juz na forum.
Pozdrawiam cieplutko
Ten przepis na paprykarz jest juz na forum.
Pozdrawiam cieplutko
Napisano 16.07.2007 - 22:10
Właśnie, ja nigdy nie sprawdzam co jest na forum tylko piszę to co mam i jest tak jak jest że się powtarzają przepisy.
Napisano 25.08.2011 - 23:26
wlasnie potrzebowalam takiego przepisu jutro po pomidorki i ostra jazda przyznaje ze bedzie to moj debiut jeszcze paprykarzu nie robilam pozdrawiam
Napisano 26.08.2011 - 12:28
To spokojnej pracy życzę, taki paprykarz jest bardzo dobry, jadłam nieraz i gorąco polecam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 27.08.2011 - 06:41
Ja paprykarz kojarzę z rybą a tu taka niespodzianka. Z czym podać w tej wersji, z czym to się je.
Użytkownik Pączuszek edytował ten post 27.08.2011 - 06:42
Napisano 27.08.2011 - 11:29
Witam ! ja robię co roku paprykarz .Po otwarciu słoika mieszam go z rozdrobnioną , wędzoną makrelą .
Napisano 28.08.2011 - 06:46
Figiel bardzo dziękuję za podpowiedz, to może być pyszne . Pozdrawiam
Napisano 30.08.2011 - 14:04
A ja właśnie znalazłam w książce "Nobel dla papryki" Tadeusza Olszańskiego przepis na paprykarz z ziemniaków. Ktoś próbował coś takiego robić?
2 kg zieminaków
200 g cebuli
ząbek czosnku
duza papryka i pomidor
papryka w proszku
kostka bulionu
czuszka (ostra, mala paryczka)
kminek
sól
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić, dodać paprykę (oczywiście zdejmując patelnię z gazu) , posiekany czosnek i kminek, zmieszać, polać wodą. włożyć pocięte na frytki zmiemiaki dołożyć pokrojoną papryke i pomidor, zalać bulionem... posolic i gotować na wolnym ogniu. Tadeusz Olszański (hungarysta) pisze, że to świetny sposób przygotowania ziemniaków.
przetestuję poinformuję...
2 kg zieminaków
200 g cebuli
ząbek czosnku
duza papryka i pomidor
papryka w proszku
kostka bulionu
czuszka (ostra, mala paryczka)
kminek
sól
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić, dodać paprykę (oczywiście zdejmując patelnię z gazu) , posiekany czosnek i kminek, zmieszać, polać wodą. włożyć pocięte na frytki zmiemiaki dołożyć pokrojoną papryke i pomidor, zalać bulionem... posolic i gotować na wolnym ogniu. Tadeusz Olszański (hungarysta) pisze, że to świetny sposób przygotowania ziemniaków.
przetestuję poinformuję...