Krem kakaowy (porcja na maly tort);
0.5 kostki miekkiego masla
0.5 kostki miekkiej margaryny (Kasia)
3/4 szklanki cukru pudru
4-5 jajek
kakao zwykle - 1-2 lyzki (w zaleznosci jaki chcemy osiagnac kolor)
sok z polowy cytryny
spirytus - maly kileiszek od wodki
1.Tluszcze ucieramy z cukrem pudrem na puszysta mase.
2.Cale jajka ubijamy na parze na puszysta mase, po zdjeciu z pary ubijamy do wystygniecia masy.
3.Mase z jajek po trochu dodajemy do masla z cukrem. Powoli miksujemy.
4.Dodajemy kakao, sok z cytryny i spirytus.
Jezeli krem sie zwazy, nalezy go podgrzac na parze caly czas miksujac, az uzyska gladka konsystencje.
Polecam ten krem, jest prosty w wykonaniu. Przepis babci, sprawdzony od wielu lat.
Pozdrawiam,