Skocz do zawartości

Placek Budyniowy Z Jabłkami


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

Ciasto:

3 całe jajka

3 szkl. mąki

1 szkl. cukru pudru

1 margaryna

2 łyżeczkiprosku do pieczenia

2 łyżki śmietany

Zagnieść ciasto podzielić na dwie części i włożyć do lodówki.

Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę tak aby były nakryte boki, spód nakłuć widelcem i posypać kaszą manną, można dać świeże jabłka około 2 kg starte na tarku albo dżem z jabłek. Jeżeli dajemy świeże jabłka to warstwami kładziemy i posypujemy cukrem i cukrem waniliowym i tak na przemian aż się skończą jabłka,gotujemy budyń potrzeba 3 małe budynie waniliowe ugotowane w 1 litrze mleka gotować według przepisu na opakowaniu i wykładamy ciepły budyń na jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta, robimy dziurki widelcem smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w tem. 200 st. około 1 godziny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.