Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Składniki: • 25 dag białej fasoli • 40 dag kiełbasy - zwyczajnej, podwawelskiej • 2 papryki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki koncentratu pomidorowego • 4 łyżki oleju • łyżka mąki pszennej • 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki • sól, pieprz Sposób wykonania: Fasolę opłukać, zalać 1 l zimnej wody i pozostawić do napęcznienia na 24 godziny. Gotować w tej samej, lecz posolonej wodzie, na małym ogniu, około 2 godzin. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, a następnie pokroić w dużą kostkę. Kiełbasę pokroić na 4 kawałki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z czosnkiem, włożyć paprykę oraz kiełbasę i smażyć 5 - 10 minut. Zawartość patelni przełożyć do ugotowanej fasoli, dodać koncentrat pomidorowy i mąkę rozprowadzoną 1/4 szklanki wody. Przyprawić mieloną papryką, solą oraz pieprzem i dusić 15 minut. Potrawę podawać ze świeżym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.