Skocz do zawartości

Kapusta Po MeksykaŃsku


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI około 50 dag mięsa mielonego średnia główka kapusty włoskiej puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów bez skórki 2 cebule 2 łyżki keczupu olej i przyprawy [głównie ostre] WYKONANIE Kapustę pokroić dość grubo,cebulę w kostkę.Na patelni rozgrzać olej ipodsmażyć na nim mięso,pod koniec dać cebulę i jeszcze podsmażyć.Przełożyć do większego gara i dodać kapustę ,pomidory pokrojone i przyprawy.Dusić razem do miękkości kapusty,na koniec dać fasolkę,dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Jeżeli jest potrzeba to jeszcze doprawić bo potrawa powinna być ostra. :wink: Wykonałam ją wczoraj po raz pierwszy i nam smakowała,z braku kapusty włoskiej dałam pekińską ale autorka przepisu jednak radzi włoską.Podałam z ziemniaczkami . Pozdrawiam autorkę przepisu ,trzymaj się Grażynko. :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.