Knife_Girl Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Składniki: - 500 g mascarpone - 4-5 jajek - cukier puder - herbatniki Savoiardi (można kupić w Lidlu :razz: ) - zaparzona mocna kawa - vin santo (u nas ciężko dostać, można zastąpić rumem i amaretto) - kakao Żółtka ucieram z cukrem pudrem na gładką masę, dodaję mascarpone i dalej ucieram do otrzymania idealnie gładkiej konsystencji. Białka ubijam na sztywną pianę, któr dodaję do przygotowanego kremu. Zaparzoną kawę mieszam z ameretto i rumem (lub z samym vin santo). Na dno naczynia wlewam odrobinę kremu, na to namoczone w kawie biszkopty i znów krem i biszkopty (na krzyż). Na wierz ostatnia warstwa kremu. Na 4 godziny wstawiam do lodówki. Przed podaniem posypuję kakao (przez sitko). Cytuj
EWA1992 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zapowiada się smacznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.