AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Ciasto: 20 dkg margaryny 20 dkg białego mielonego sera 20 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Ciasto zagnieść i zamrozić. Farsz: 75 dkg filetów z łososia lub pangi 1 cytryna - sok 1 por - gruby sól, biały pieprz Filet skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i odstawić na 1 godzinę.Por podzielić na pojedyncze liście i blanszować ok.3 mint.Po wyjęciu opłukać zimną wodą i osuszyć.Liście rozłożyć tak,aby na siebie zachodziły (tworzyły jeden duży płat), położyć na nich rybę i nakryć.Ciasto podzielić na dwie części,rozwałkować z każdej wykroić kształt ryby.Położyć filet na jednej "rybie",białkiem posmarować brzegi, nakryć drugą "rybą" i bardzo dokładnie zlepić brzegi. Całość ozdobić(oczy,skrzela,łuski..), posmarować żółtkiem rozmąconym z 1 łyżką mleka.Piec na blasze wyłożonej papierem. Łuski można zrobić odciskając końce lekko otworzonych nożyczek >>>>>, pyszczek z cienkiego wałeczka ciast, płetwy i ogon z odpowiednio wykrojonego placka z zaznaczonymi ostkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Super przepis !!! ryba w rybie dla dzieci ciekawe i można się pobawić w dekorowanie rybki ,powiedz ile się piecze? w jakiej temperaturze? czy ją się obraca ? czy nie trzeba,pozdrawiam Magdalena ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Piec 50-60min.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 160stC. Powinna mieć ładny złoty kolor. W czasie pieczenia nie odwraca się, bo dekoracja jest tylko po wierzchniej stronie. Smacznego! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa2002 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Przepis fajny, tylko że nie jest to potrawa wegetariańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zmarnowany.kwiat Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 absolutnie sie zgadzam.wegetarianie nie jedza zwierzat a ryba nim jest, zelatyny, smalcu itp. jestem wegetarianka wiec wydaje mi sie ze jestem dobrze poinformowana. pozdrawiam Przepis fajny, tylko że nie jest to potrawa wegetariańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Przeniesione w nieco bardziej odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ZMARNOWANY KWIATKU BARDZO SERDECZNIE PRZEPRASZAM ZA POMYŁKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.