Skocz do zawartości

Moje Rosotto Z Kurczakiem , Pieczarkami I Papryką


kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Moje Risotto , jest to mieszanka ryżu z mięsem i warzywami , ja robię ze zwykłego ryżu ,najlepszy jest jaśmin lub jak kto woli basmati .

ok 500-700 g piersi z kurczaka lub z indyka

500 g pieczarek

2 papryki najlepiej żółta i czerwona

2 cebule

2 łyżeczki żółtej carry (przyprawa)

sól ,pieprz

około 500 g ryżu długiego

olej do smażenia

Ryz należy ugotować na sypko

mięso pokroić w kostkę doprawić solą ,pieprzem (można też przyprawą warzywko lub jarzynką )i usmażyć na oleju , przełożyć do dużego garnka .Pieczarki umyć ,osuszyć i pokroić większe kawałki na cztery części ,mniejsze na połówki , doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na oleju , następnie dodać do ryżu. Paprykę należy oczyścić ,umyć pokroić w kostkę , podsmażyć z niewielka ilością soli , dodać do ryżu .Na koniec cebulę można pokroić w dużą kostkę , na patelnie wsypać carry , chwile podgrzać , dodać 2 łyżki oleju i dodać cebule .podsmażyć i dodać do reszty. Całość należy wymieszać i doprawić do smaku solą i carry .

Fajna potrawa na imprezy smakuje na ciepło i również dobrze na zimno .

Jest lubiana przez wszystkich .

Bardzo polecam! :D :D :D :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.