Skladniki :  0,6 kg mąki
         -  0,5 kost. margaryny
         - 3/4 szkl. cukru pudru 
         -  4 żółtka
         -  szczypta soli
         -  2 łyżki śmietany gęstej
         -  1 łyżeczka proszku do pieczenia
         - ok 12 szt. dużych śliwek
         - 2 budynie wiśniowe
         - 1 l mleka
Wykonanie :  wszystkie składniki dobrze zagnieść , podzielic na trzy części ale nie róne - najpier dzielimy calość na pół potem druga połówke też  lecz jedna część ma być większa, włóżyć do lodówki na jakieś 3 godz. aby dobrze się schłodziło, potem na blaszke  o wym. 25/31 wyłożyć papierem i zetrzeć tą największa część, podpiec ją ok. 10 min w temperaturze ok 160 - 170 C, następnie na to wyłożyć połówki śliwek częścią od pestki do góry  zalać gorącym ugotowanym budyniem , na to zetrzeć kolejną część ciasta  tą wiekszą i wstawić do ponownego pieczenia,piec ok 20 min, następnie ubić piane na sztywno dodać 2 łyżki cukru i jeszcze ubijać aż cukier się rozpusci ,wyłożyć piane na ciasto i zetrzeć ostatnią najmniejsza część ciasta i zapiec do zrumienienia piany ok 15 min.
  ŻYCZE SMACZNEGO !!!