Witaj 🙂 
 
Widzę, że wiesz co możesz jeść a czego unikać, a to już dobrze 🙂 
 
Te dwie rzeczy, które napisałaś myślę, że mogą być 🙂 
 
Sosem sojowym możesz przyprawiać zupy, sosy, sałatki, generalnie wszystko. Można nim marynować mięso. 
 
Można przygotować: 
 
 :arrow: wiosenny twarożek (chudy biały ser, jogurt naturalny, rzodkiewki, zielony ogórek, szczypiorek); 
 
 :arrow: jajecznicę z dodatkiem boczku, pomidorów lub papryki; 
 
 :arrow: omlet z cebulą, pomidorem; 
 
 :arrow: szaszłyki drobiowe z cebulą i cukinią; 
 
 :arrow: grillowaną rybę z warzywami; 
 
 :arrow: sałatkę z pomidorów, kawałków indyka, oliwy z oliwek, soku z cytryny i ziół; 
 
 :arrow: sałatkę z zielonej sałaty, pomidorów, bazylii, rzodkiewek i oliwy z oliwek; 
 
 :arrow: surówkę z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, pestek słonecznika, szczypiorku; 
 
 :arrow: surówkę z kiszonej kapusty, marchewki i oliwy z oliwek; 
 
 :arrow: jogurt naturalny z dodatkiem owoców i płatków migdałów lub pestek dyni; 
 
 :arrow:  zapiekankę z warzyw (np.: brokuła, kalafiora, pora, marchewki, fasolki szparagowej, cebuli, czosnku) i polędwicy, szynki; 
 
 :arrow: zupę jarzynową może być też krem z warzyw. 
 
 
Możesz zerknąć również tutaj: 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p...owa_na_kolorowo tylko bez ziemniaków 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p..._dla_diabetykow 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p...rczaka_i_cebuli 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p...czna_jajecznica 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p..._dla_diabetykow 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p...rdowej_glazurze 
 
 :arrow: https://www.smaczny.p...i_pestkami_dyni 
 
Mam nadzieję, że trochę pomogłam :grin: 
 
Ps. jeśli coś źle napisałam to proszę mnie poprawiać :blush: