Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 12/30/13 w Odpowiedzi

  1. Składniki: ciasto 2szkl mąki jajko opakowanie drożdży instant woda Z podanych składników zagnieść ciasto. Farsz: opakowanie szpinaku rozdrobnionego opakowanie sera feta 2 duże cebule sól pieprz Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na oleju,dodać szpinak smażyć do wyparownia wody.Dodać rozdrobniony ser i doprawić do smaku solą i pieprzem na ostro(ja dodaję papryczkę chili).Pozostawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować na cienki placek,szklanką wycinać krążki na środek nakładać farsz i zwijać jak pierożki.Piec w temperaturze 180st.na złoty kolor.
    1 punkt
  2. Składniki: mała główka sałaty lodowej kilka pomidorków cherry mały zielony ogórek papryka czerwona cebula czerwona łyżka przyprawy do sałatek 1łyżeczka musztardy łyżka majonezu 3 łyżki ketchupu Przygotowanie: Sałatę pokroić w paski,pomidory na pól,ogórka w plasterki,paprykę w drobną kostkę,cebulę w piórka.Musztardę,majonez i ketchup wymieszać z łyżką przyprawy do sałatek,połączyć wszystko z warzywami i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
    1 punkt
  3. Składniki: 0,5 kg schabu boczek wędzony po plasterku na jeden zawijasek kilka ziaren żurawiny suszonej lub mała łyżeczka dżemu z żurawiny musztarda wegeta pieprz mąka jajko bułka tarta olej Przygotowanie: Schab pokroić na koltlety,rozbić posypać wegetą i pieprzem.Każdy kotlet posmarować musztardą,położyć plasterek wędzonego boczku i żurawinę pod postacią jaką się ma.Zwinąć w zwijki obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle. Życzę smacznego:)
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.