Skocz do zawartości

anika24

Smakowicze
  • Postów

    12
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O anika24

  • Urodziny 12/26/1982

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    woj. podkarpackie
  • Zainteresowania
    gotowanie, pieczenie

Osiągnięcia anika24

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. anika24

    Zebra

    Składniki: 2 1/2 szkl. mąki 1 szkl. oleju 1 szkl. oranżady białej 5 jajek 1 1/2 szkl. cukru zwykłego 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Przyrządzenie: Ubić pianę na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i wymieszać, mieszając dodawać oranżadę, mąkę, olej i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dać kakao, do drugiej 3 łyżki mąki (tak żeby nie było za gęste) i wymieszać. Ciasto dawać na środek blachy, na przemian po 2 łyżki raz jasne raz ciemne. Jeżeli jest mało ciasta to do jednej można zmniejszyć oleju, dać więcej oranżady lub trochę śmietany.
  2. ogromnie mnie cieszy ze ciasteczka smakowały :) ....mam nadzieje ze innym uzykownikom rowniez..........no coz zapraszam do korzystania z moich innych przepisow pozdrawiam cieplutko
  3. Witam ja zawsze robie te ciasteczka tzw,. na słodko jak Doruniu napisałaś, nigdy nie robiłam na słono ...no ale wydaje mi sie ze lepsze beda slodziutkie ;) ..........przewaznie jak mam malo czasu robie z polowy skladnikow Udanych wypiekow
  4. dziekuje Wam za opinie..............mojej rodzince tez bardzo smakuje ...zycze udanych "wypieków" ;)
  5. Witam Was KochaniCiasteczka moczyć z jednej strony w bialku i nastepnie w cukrze.............a 3 margaryny maja byc Pozdrawiam :razz:
  6. Składniki: 6 szkl. mąki pszennej 3 margaryny 6 żółtek (białka zostawić) 8 łyżek śmietany 24% Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 12 h (ja zawsze ciast robię wieczorem i rano zabieram się za robienie ciasteczek). Z ciasta wycinać foremkami ciasteczka, moczyć je najpierw w białku a potem w cukrze (kryształ). Piec na złoty kolor..........ciasteczek wychodzi bardzo dużo więc można robić je z połowy składników. Pozdrawiam :grin:
  7. anika24

    Wspaniały

    SKłADNIKI: 2 kostki margaryny 2 szkl. cukru pudru 10 jaj 3 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 duże opakowanie biszkoptów 1 mała marmolada 10 dkg kokosu 1 szkl. suchego maku 2 łyżki kakao Margarynę z cukrem ucieramy, dodajemy po jednym żółtku, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu piana. Masę dzielimy na III części: I dodajemy kokos II dodajemy mak III dodajemy kakao Najpierw wylewamy ciasto kokosowe, na to układamy biszkopty, pomiędzy biszkopty marmolada. Następnie ciasto makowe, na to znów biszkopty i pomiędzy marmolada. Na koniec wylewamy ciasto kakaowe. Piec ok. 1 godz., polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
  8. Składniki: 3 1/2 szkl. mąki 25 dkg margaryny 3 żółtka 3-4 łyżki śmietany odrobinkę proszku do pieczenia Przyrządzenie: Zagnieść ciasto i wykrawać kieliszkiem (od wódki) kółeczka, na nie nakładać (smarować) pianę zrobioną z 3 białek, 25 dkg cukru pudru i 1 cukru waniliowego ( Białka dobrze ubić, dodawać po łyżce cukru, a na koniec 1 cukier waniliowy). Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Po upieczeniu ciastko posmarować marmoladą i docisnąć drugim. Pyszniutkie są i życzę smacznego, aha wychodzi ich dużo :D :D
  9. SKŁDNIKI: 2 puszki tuńczyka w oleju 4 cebule puszka kukurydzy 6 jajek 20 dkg sera żółtego majonez szczypiorek WYKONANIE: Tuńczyka odcedzić z puszki i "wycisnąć" olej. Cebulę drobno pokroić w kostkę i posolić, gdzy puszczą soki wydusić. Kukurydzę odsączyć z puszki. Jajka ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser zetrzeć też na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek pokroić. Układać warstwami (na spód): - tuńczyk - cebula - kukurydza - połowa majonezu - jajka - ser żółty - dużo szczypiorku Przepis pochodzi od mojej teściowej Życzę smacznego sałatka jest dobra na imprezki i szybko znika. :D
  10. Składniki: 5-6 paczek herbatników "petitki" lub "szkolnych" 1 cukier waniliowy 1 masło 82% ( bez oleju) 1 szklanka cukru kryształu 4 jajka 3 łyżki kakao bakalie: skórka pomarańczowa, migdały, orzechy włoskie lub laskowe wafel najlepiej kwadratowy ( zostawić dwa wafle) Przyrządzenie: Kakao rozpuścić z masłem i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Zimne kakao wlać do utartych jajek. Następnie pokruszyć herbatniki i wafle. Pokruszone wsypać do masy jajeczno-kakaowej. Na końcu dać bakalie jakie mamy. Masę dobrze wymieszać, aby była gęsta. Gdy będzie za rzadka pokruszyć więcej herbatników lub wafli. Masę położyć na waflu wyrównując ją i przykryć drugim waflem. Dać w chłodne miejsce i przycisnąć czymś ciężkim, aby się "skleiło" Życzę smacznego!! :lol:
  11. Jolu nigdy nie robiłam tej sałatki z cebulką marynowaną ale możesz spróbować może będzie lepiej smakowała :lol:))
  12. Składniki: 3-4 jajka czerwona fasolka z puszki słoiczek marynowanej czerwonej papryki puszka kukurydzy trochę żółtego sera majonez ketchup łagodny Przyrządzenie: Jajka ugotować na twardo i podzielić na połówki. Fasolkę i kukurydzę odcedzić z puszki i zlać zimną wodą na sitku. Paprykę odcedzić i pokroić w kosteczkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sałatkę układać warstwami w szklanej misce od dołu: 1. Jajka podzielone na pół, ułożyć na dnie miski 2. Jajka zalać majonezem, aby zostały w całości pokryte 3. Na majonez dać fasolkę czerwoną 4. Wylać prawie cały ketchup łagodny, aby pokryć fasolkę 5. Na ketchup dać pokrojoną paprykę 6. Następnie kukurydzę 7. Na sam wierzch dać starty żółty ser Życzę smacznego :lol:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.