Dymek Opublikowano 26 Listopada 2012 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Listopada 2012 Znalaz艂em co艣 takiego i bardzo ch臋tnie pozna艂bym przepis lub sam膮 nazw臋 tego ciasta 馃檪 Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Listopada 2012 Zg艂o艣 Opublikowano 27 Listopada 2012 Witaj 馃檪 No ciasto wygl膮da extra, tylko co to jest? ;-) Wsp贸lnymi si艂ami mo偶e udam mam si臋 rozwi膮za膰 t臋 s艂odk膮 kulinarn膮 zagadk臋 :happy: My艣l臋 tak: Sp贸d i boki to upieczone kruche ciasto z dodatkiem kakao, potem "sk艂adamy ju偶 ciasto na zimno". Na spodzie jest masa karmelowa po艂膮czona z pra偶onymi np. na ma艣le orzechami laskowymi (siekanymi), mo偶e te偶 s膮 rodzynki, kandyzowana sk贸rka pomara艅czowa. Potem bita 艣mietana z dodatkiem serka mascarpone lub z bia艂膮 czekolad膮 lub z serkiem homogenizowanym i 偶elatyn膮. Potem na tej masie jest wylana t臋偶ej膮ca wi艣niowa galaretka rozpuszczona w mniejszej ilo艣ci wody ni偶 podana na opakowaniu (mo偶e by膰 z wisienkami). B膮d藕 r贸偶ana marmolada. A na g贸rze jaka艣 pianka, co艣 podobnego do ciep艂ych lod贸w. Mog膮 by膰 te偶 bezy. Inne rozwi膮zania mile widziane, pozdrawiam 馃檪 Cytuj
Dymek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 9 Grudnia 2012 po angielsku, ale jest https://www.taste.com.au/recipes/29359/triple+choc+cheesecake+with+salted+peanut+caramel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.