Gość Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Potrawka z podrobów drobiowych 1 kg podrobów drobiowych (żołądki, wątróbki, serca), 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 100 ml śmietany, pęczek koperku, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, ew. 1 kostka rosołowa Podroby obgotowujemy 15-20 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw i ew. kostki rosołowej. Wywar przecedzamy. Podroby siekamy na średniej wielkości kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy poszatkowana cebulę i posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli posypujemy ją mąką i rozprowadzamy odcedzonym wywarem. Do całości dodajemy pokrojone podroby, posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem dodajemy śmietanę i koncentrat pomidorowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.