Skocz do zawartości

Potrawka z podrobów drobiowych


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrawka z podrobów drobiowych 1 kg podrobów drobiowych (żołądki, wątróbki, serca), 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 100 ml śmietany, pęczek koperku, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, ew. 1 kostka rosołowa Podroby obgotowujemy 15-20 minut w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw i ew. kostki rosołowej. Wywar przecedzamy. Podroby siekamy na średniej wielkości kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy poszatkowana cebulę i posiekany ząbek czosnku. Kiedy cebula się zeszkli posypujemy ją mąką i rozprowadzamy odcedzonym wywarem. Do całości dodajemy pokrojone podroby, posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem dodajemy śmietanę i koncentrat pomidorowy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.