Skocz do zawartości

Pierś indyka faszerowana


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierś indyka faszerowana 1,5 kg piersi indyka, 300 g wątróbek drobiowych, 1 jajo, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 150 g grzybów (mogą być pieczarki), 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 150 ml brandy, olej, sól, pieprz Pierś nacinamy tak, aby powstała podłużna kieszeń. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na patelni. Dodajemy posiekane grzyby i wątróbkę. Po ostudzeniu dodajemy jajo i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszeń i spinamy wykałaczką. Całość pieprzymy i solimy. Obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Zmniejszamy ogień i dusimy 45-60 minut. Na koniec dodajemy brandy. Odparowujemy sos.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.