Gość Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Pierś indyka faszerowana 1,5 kg piersi indyka, 300 g wątróbek drobiowych, 1 jajo, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 150 g grzybów (mogą być pieczarki), 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 150 ml brandy, olej, sól, pieprz Pierś nacinamy tak, aby powstała podłużna kieszeń. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na patelni. Dodajemy posiekane grzyby i wątróbkę. Po ostudzeniu dodajemy jajo i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszeń i spinamy wykałaczką. Całość pieprzymy i solimy. Obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Zmniejszamy ogień i dusimy 45-60 minut. Na koniec dodajemy brandy. Odparowujemy sos. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.