Skocz do zawartości

Sałatka Waldorff


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sałatka Waldorff po 200 g selera naciowego i winnych jabłek, 100 g łuskanych orzechów włoskich, 1 obrany banan, 100 g majonezu, 50 ml śmietany 30%, sok z 1 cytryny, liście zielonej sałaty Selera myjemy, osuszamy i kroimy w zgrabne paseczki. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Banana kroimy w plasterki i skrapiamy je częścią soku z cytryny, żeby nie ściemniały, orzechy siekamy. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z resztą soku cytrynowego i śmietaną. Składniki sałatki wkładamy do szklanego naczynia, dodajemy połowę posiekanych orzechów, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Podajemy w pucharkach na liściach sałaty, posypując każdą porcję resztą orzechów.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.