monika76 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Składniki: 50 dag mielonej wołowiny ( lub baraniny),2-3 cebule,3 ząbki czosnku,2 jajka,2 łyżki mąki,sól ,pieprz,majeranek,ewent.vegeta,tłuszcz do smażenia Wykonanie : cebulę i czosnek posiekać,dodać majeranek,przesmażyć na rumiano.Mięso wyrobić z jajkami,mąką,przesmażoną cebulą,przyprawić solą,pieprzem. Z masy formować podłużne ruloniki,nadziewać na drewniane,długie patyczki lub specjalne szpikulce i usmażyć . Kebabki wyśmienicie nadają się na grila... Podawać z dowolnymi sałatkami... Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.