Skocz do zawartości

Jambalaya


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

25 dag ryżu,0,5 kg parówek,1 duża cebula, 1-2 ząbki czosnku,40 dag pomidorów,1 mała ostra papryczka,2 zielone papryki,sól,pieprz,1 łyżeczka papryki słodkiej, kilka łyżek masła,natka pietruszki

Wykonanie:

Gotujemy ryż na sypko.Pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy posiekany czosnek,pokrojone papryki,pomidory obrane ze skórki,przyprawiamy sola,pieprzem.

Parówki obsmażamy na maśle i dodajemy do duszonych warzyw.Doprawiamy całosć papryką słodką,dodajemy posiekaną natkę i dusimy jeszcze ok10 minut.

Zrobić wianuszek z ryżu a do środka dać uduszone warzywa i parówki lub całosc wymieszać z ryżem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.