Skocz do zawartości

Placek ziemniaczany po cygańsku


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

1/2 kg wołowiny bez kości,2 cebule,ząbek czosnku,szklanka bulionu wołowego,20 dag małych pieczarek,łyżka masła1/2 kg ziemniaków, 1 jajko 2-3 łyżki mąki,4 łyżki ostrego ketchupu,4 łyżki gęstej śmietany,pęczek szczypiorku,sól,pieprz,ziele angielskie,listek,laurowy .Mięso pokroić w kostkęi obsmażyć na oleju.Jedną cebulę i czosnek drobno posiekać,zeszklić i dodać do mięsa.Podlać bulionem ,dodać ziele ang i listek laurowy,dusić na małym ogniu godzinę. Pieczarki pokroić w kostkę,oprószyć solą i pieprzem,obsmażyć na oleju i łyżce masła,dołozyć do mięsa pod koniec duszenia. Ziemniaki i cebulę zetrzeć,wymieszać z jajkiem i mąką.Przyprawić solą i pieprzem.Z masy usmażyć (muszą być większe,zeby potem zwinąć je na pół) placki .Na każdy placek nałozyć po porcji gulaszu,złozyć na pół.Na wierzchu połozyć po łyżce keczupu i śmietany,posypać szczypiorkiem Smacznego...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.