deka Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 1kg filetów zielonego śledzia(umyć, osuszyć i pokroić ) ZALEWA 1szklanka wody 0.5 szkl.octu 10% 0.5szkl.oleju 3łyzki stołowe cuku 1stolwa łyżka soli liść laurowy, ziele angielskie 3 duże cebule pokrojone w plasterki 4 łyżki stołowe keczupu pikantnego 1 łyzeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki chili Wszystko razem zagotować i wrzucić pokrojone śledzie. Gotować na małym ogniu ok 3min.Ostudzić i przechowywać w lodówce.Gotowe do spożycia po 3 dniach smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.