Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Makaron z brokułami i czosnkiem na ostro: 250 g brokułów 250 g makaronu conchiglie 1 kostka bulionu KNORR o smaku oliwek z ziołami 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek (extravergine) 1 łyżeczka suszonych płatków chilli sól morska sposób wykonania: 1. Brokuły podziel na mniejsze kawałki, odetnij im łodyżki i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj bez przykrywki około 5 minut, aż staną się pół-twarde. 2. Czosnek obierz ze skórki i posiekaj. 3. Przygotuj miskę z lodem i wodą. Wyjmij łyżką cedzakową brokuły i przełóż je do lodu, żeby się szybko schłodziły. 4. Wstaw wodę na makaron, do wrzątku wrzuć kostkę bulionową Knorr. Ugotuj makaron al dente. 5. Na zimną patelnię z oliwą wrzuć czosnek. Rozgrzej tłuszcz i dodaj płatki chilli. Smaż chwilę, aż czosnek stanie się złoty. 6. Przełóż brokuły na patelnię i zamieszaj. Po chwili dodaj makaron. Dobrze wymieszaj. 7. Przed podaniem posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.