Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną: 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 300 g) 1 cebula 1 cytryna 200 ml śmietanki 36 % 80 g migdałów bez skórki lub płatków migdałowych 3 łyżeczki boczku wędzonego 2 łyżki słodkiej papryki w proszku sól i pieprz do smaku wykonanie: 1. Pokrój boczek w kosteczkę i podsmaż na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. 2. Posiekaj drobno cebulę, wrzuć ją do boczku i wymieszaj. 3. Mięso pokrój na 1/2 cm plasterki. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przełóż na patelnię z boczkiem i podsmaż. 4. Wymieszaj śmietanę z papryką i sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny. Zalej tym sosem mięso. Potrzymaj na małym ogniu, aż wszystkie smaki się zmieszają. 5. Posiekaj migdały i upraż je na patelni na złoty kolor. 6. Przełóż mięso w sosie na talerz, posyp migdałami i podawaj z listkiem pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.