Skocz do zawartości

Zraziki Z Szynki :)


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zraziki z szynki nadziewane pieczarkami: 4 ogromne plastry sera gouda 4 ogromne płaty szynki gotowanej 1 cebula 40 g papryki konserwowej 4 duże pieczarki 100 g śmietanki 36% 50 ml białego wina 4 łyżki tartej bułki 1 jajko 4 łyżki margaryny Rama Culinesse do smażenia sól i pieprz do smaku wykonanie: 1. Pokrój cebulę w drobną kostkę. 2. Rozpuść 1 łyżkę Ramy na patelni. 3. Pokrój drobno paprykę. 4. Podsmaż cebulę na tłuszczu na szklisto, a następnie dodaj paprykę. 5. Umyj pieczarki, obierz je ze skórki i pokrój w plasterki. 6. Dodaj do warzyw na patelni, posól i wymieszaj. Smaż całość kilka minut. 7. Roztrzep jajko. 8. Na patelnię wlej wino i śmietanę. Wymieszaj, posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i zdejmij całość z ognia. 9. Rozłóż na blacie po 2 plastry szynki. Powinny na siebie trochę zachodzić. 10. Na szynce połóż ser. Posmaruj warzywnym farszem i całość zawiń jak naleśnik. 11. Zamocz zraziki w jajku, następnie obtocz w bułce. Powtórz czynność, żeby zraziki miały grubą panierkę. 12. Rozpuść na patelni 3 łyżki Ramy i podsmaż zraziki z obu stron na złoty kolor. 13. Podawaj gorące.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.