Basia K Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 3 jajka 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Zmiksować powyższe składniki w większej misce. Dodać do masy 2 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1,5 łyżeczki sody. Wymieszać. Dodać 3 łyżki oleju. Obrać kilka jabłek, posiekać 15 dag orzechów włoskich. Dodać jabłka i orzechy do ciasta. Wymieszać. Piec około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem) Gorące można posypać cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Brzmi smakowicie Basiu to ciasto, i przepis na czasie :mrgreen:, dzięki będę musiała się skusić :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.