Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Pomidory nadziewane ryżem Składniki: 8 dużych pomidorów 2 szklanki ryżu, ugotowanego i ostudzonego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka soli 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki soku z cytryny 1/4 szklanki oleju 1 szklanka tartego sera Cheddar pieprz Sposób wykonania: Podgrzać piekarnik do 200 C. Ściąć czubki pomidorów. Wydrążać miąższ tak, by nie uszkodzić skórki. Ryż wymieszać z przyprawami, miąższem pomidorów, sokiem z cytryny i olejem. Nałożyć do pomidorów. Posypać serem. Piec w piekarniku przez 20 minut. 8 porcji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.