Skocz do zawartości
kleopatra

Hamburgery z grilla

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag mielonej wołowiny 1 jajo sól, pieprz, ostra papryka 2-3 łyżki tartej bułki kilka łyżek mleka ćwiartka czerwonej kapusty ćwiartka kapusty włoskiej mała cebulka kilka ogórków kiszonych gotowe lub własnoręcznie przygotowane sosy: ostry do kanapek lub hamburgerów, pieprzowy, chili przygotowanie: Mieloną wołowinę dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami i bułką tartą nasączoną mlekiem. Formować płaskie kotlety i piec z obu stron na grilu posmarowanym oliwą, żeby się nie przykleiły. Podawać w bułeczkach sezamowych albo w specjalnie kupionych bułkach do hamburgerów. Ja serwuję osobno bułki, hamburgery, dwa rodzaje posiekanej grubo kapusty, pokrojone ogórki i cebulkę oraz sosy w salaterkach. Potem każdy rozkrawa swoją bułeczkę i nakłada wszystkiego po trochu według uznania, przekładając sosami. Wychodzą przepyszne hamburgery. Można podać widelczyki, ale i tak na pewno wszyscy będą brudni na buziach :D Życzę smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.