Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Pieczone żeberka Składniki: 2,2 kg żeberek wieprzowych 2 szklanki piwa 10 szklanek wody 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 marchewki , pokrojone w kostkę 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego w kostkę 1 posiekany ząbek czosnku 1/4 szklanki przyprawy do pikli 2 łyżeczki soli 2 szklanki sosu Barbecue Sposób wykonania: Włożyć żeberka do dużego garnka, zalać wodą i piwem. Dodać warzywa i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Podgrzać piekarnik do temp 200 C. Usunąć kości z mięsa , mięso opłukać zimną wodą. Po odkrojeniu błon ułożyć mięso w blaszce do pieczenia. Polać sosem Barbecue i piec przez 15 minut w piekarniku lub na różnie opalanym węglem drzewnym , smarując sosem. Podawać gorące. 8 porcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.