Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Babka majonezowa Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka zmieszanej mąki pszennej i ziemniaczanej (pół na pół - niekoniecznie) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki majonezu olejek śmietankowy Sposób wykonania: Jajka i cukier zmiksować razem na krem (kogel-mogel) przez około 2 minuty. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i lekko zmiksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek śmietankowy. Wyłożyć do formy babkowej lub keksówki posmarowanej i posypanej bułką tartą. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 C. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.