judytka90 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Składniki: 1.5 l maślanki 1.5 l kefiru 2 ząbki czosnku 2 pęczki rzodkiewek 1 pęczek kopru 3 ogórki gruntowe pęczek szczypioru drobnego 2 jajka 50 ml koncentratu z buraka czerwonego sól pieprz Przygotowanie: Do dużego garnka wlej maślankę i kefir Rzodkiewki dokładnie opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie lekko posyp solą i odstaw aż puści sok Szczypiorek, koperek opłucz i drobno posiekaj Ogórki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę Czosnek przeciśnij przez praskę Wszystkie posiekane warzywa dodaj do garnka z maślanką i kefirem Dokładnie wymieszaj Dolej koncentrat z buraka Dopraw solą i pieprzem Podaj lekko schłodzony z ugotowanym na twardo jajkiem, przepis znalazłam na przepisy ancymonki, następnym razem postaram się zrobić ładne zdjęcie mojego wyrobu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.