Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

Składniki:

  • 1.5 l maślanki
  • 1.5  l kefiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 pęczek kopru
  • 3 ogórki gruntowe
  • pęczek szczypioru drobnego
  • 2 jajka
  • 50 ml koncentratu z buraka czerwonego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Do dużego garnka wlej maślankę i kefir
  2. Rzodkiewki dokładnie opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie lekko posyp solą i odstaw aż puści sok
  3. Szczypiorek, koperek opłucz i drobno posiekaj
  4. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę
  5. Czosnek przeciśnij przez praskę
  6. Wszystkie posiekane warzywa dodaj do garnka z maślanką i kefirem
  7. Dokładnie wymieszaj
  8. Dolej koncentrat z buraka
  9. Dopraw solą i pieprzem
  10. Podaj lekko schłodzony z ugotowanym na twardo jajkiem,

 

 

przepis znalazłam na przepisy ancymonki, następnym razem postaram się zrobić ładne zdjęcie mojego wyrobu :) 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.