Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Składniki: • 3 jajka • 0.5 l zsiadłego mleka • 2 szklanki mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3-4 słodkie jabłka • 0.5 szklanki oleju • 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Całe jajka wbić do miseczki, roztrzepać, dodać zsiadłe mleka, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany. Ciasto odstawić na godzinę. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, wrzucić do ciasta, wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron, po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.