Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Składniki: • 3 ogórki • 20 dag mięsa mielonego • 1 bułka ( kajzerka) • 1 jajko • koper • sól • pieprz • 1 łyżka tłuszczu • 1/2 szklanki śmietany • 1 łyżeczka mąki • olej Sposób wykonania: Ogórki umyć, obrać. Przekroić na połowy i wyjąć nasiona. Mięso połączyć z namoczoną bułką, jajkiem, łyżką zielonego posiekanego kopru i przyprawić do smaku. Dobrze wymieszać. Formować ”wałeczki mięsa” i napełniać wydrążone ogórki. Na oleju ułożyć ogórki, podlać niewielką ilością wody i gotować około 25 minut. Śmietanę połączyć z mąką i zalać nią ogórki zagotować i zestawić z ognia przy podaniu posypać jeszcze koprem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.