deka Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 1kg ziemniaków 30-40dag mąki pszennej śliwki węgierki masło 2jajka cukier, sól, cynamon Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. dodać mąkę, jajka.Zagnieść ciasto.Jeżeli jest za rzadkie to można dodać mąki.Rękę opruszyć mąką, formować knedle posypując śliweczkę cynamonem i cukrem. Wrzucać na gotującą i posoloną wodę.Podawać z roztopionym masełkiem i posypane cukrem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.