Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Rostov

Chleb żytni razowy na zakwasie z mąki typu 2000 - proszę o SPRAWDZONY przepis. ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

dietetyk zalecił mi spożywanie chleba żytniego razowego na zakwasie z mąki typu 2000. Przetrząsnąłem w sieci masę przepisów, ale ludzie strasznie kombinują. Mieszają różne typy mąki, stosują różne dodatki, tj. drożdże, melasa, słód jęczmienny itp. Ja potrzebuję natomiast SPRAWDZONEGO przepisu na zakwas i chleb, który będzie składał się tylko i wyłącznie z 4 składników: mąki razowej żytniej typu 2000, zakwasu, wody i soli. Bez żadnych innych dodatków. Podzieli się ktoś swoim przepisem, który stosuje od lat i z którego chlebek zawsze mu wychodzi? Będę zobowiązany i dźwięczny! 😉

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.