Skocz do zawartości
kleopatra

Rolada z karkówki z serem

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - Około 1,2 kg chudej karkówki - sól - zmielony czarny pieprz - 2 ząbki czosnku - po kawałku żółtego sera, np. goudy i mimoleta - kilka liści świeżego szpinaku, może być z puszki - 2 łyżki oleju do posmarowania mięsa Mięso opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, ostrym nożem rozkroić na płat grubości ok. 1,5 cm, natrzeć posiekanym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Żółte sery pokroić na dość grube plastry, świeże liście szpinaku przebrać, oczyścić, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osączyć na sicie, usunąć twarde ogonki. Na przygotowanym płacie mięsa ułożyć najpierw dość gęsto plastry jednego sera, potem przygotowane liście szpinaku, przykryć plastrami drugiego sera. Mięso zwinąć w ścisłą roladę, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, posmarować olejem, piec około 1,5 godziny w piekarniku o temperaturze 190°C. Szpinak Mrożony, siekany szpinak doskonale nadaje się do naleśników, omletów, lasagne i na jarzynkę. Szpinaku w liściach z puszki można używać podobnie jak świeżych liści, np. podać na przystawkę z sosem serowym doprawionym czosnkiem. smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.