Skocz do zawartości
wj18

Rybka w mięsie z sosem cytrynowym

Rekomendowane odpowiedzi

60 dkg wolowiny zrazowej 30 dkg ryby(dorsz) bułka tarta 2 jajka przyprawy(sół,pieprz) kolendra majeranek cebula bulion oliwa mąka masło cytryna maczka ziemniaczana mieso zmielic na grubym sitku,rybę zmielic jak na mielone do ryby dodac jaja,przyprawy ,kolendre(posiekaną)cebulę starta na plastikowej tarce,dodać bułkę tartą i wyrobić na luzna masę(jak potrzeba dodać trochę wody) wołowinę wyrobić z odrobina oliwy i tartego majeranku(mięso musi byc spójne) z wolowiny uformować steki z ryby uformować kulki na dwa steki przypada jedna kulka między dwa steki wkładać jedna kulke nastepnie tasakiem formowac owalne steki obtoczyc w mace i smażyć z na silnie rozgżanej oliwie dodając odrobine masła obsmażone steki przełozyc do gotującego się bulionu(bulionu tyle aby tylko zakrywały steki) gotować 40 min z bulionu wyjąc steki dowywaru wycisna sok z całej cytryny,zagęscic mączką ziemniaczana i dosypac resztę posiekanej kolendry oczywiście sól i pieprz(pycha)podawac z kuskusem i dużą ilością surówk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.