Skocz do zawartości

wj18

Smakowicze
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O wj18

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Torun
  • Zainteresowania
    wyscigi motocyklowe
  1. wj18

    Farsz Do Pity

    skleja sie tylko wieprzowina,cielecina,drob w polaczeniu z wolowina wszystko jest luzne mieszajac. a juz mielona wolowina sama sie odziela podczas smazenia
  2. mielone mieso smazymy na rozgzanym oleju mieszamy zeby bylo luzne,w polowie smazenia dodajemy cebule pokrojona w polksiezyce Gdy wszystko sie usmazy dodajemy troche sosu sojowo-grzybowego, doprawiamy sola i pieprzem - zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojony na pol czosnek konserwowy ilosc wedlug uznania,nastepnie dodajemy ogorki konserwowe porojone w male slupki dodajemy jeda papryczke chili razem z pestkami (takze pokrojona) i na koniec troche octu balsamicznego takim farszem napelniamy uprzdnio przekrojone i podgrzane pity niebo w gebie goraco polecam
  3. ziemniaki zetrzec na tarce (duze oczka)dodac paski boczku wedzonego,piórka cebuli,jaja,make,odrobine sosu tabasco,sol i pieprz-wymieszac dodac smietane 36%lekko (troszeczke)wymieszac.Formowac male kwadraty,smazyc w wiekszej ilosci oleju.Podawac z sosem chili zmiesznym z majonezem.Pycha!!
  4. 60 dkg wolowiny zrazowej 30 dkg ryby(dorsz) bułka tarta 2 jajka przyprawy(sół,pieprz) kolendra majeranek cebula bulion oliwa mąka masło cytryna maczka ziemniaczana mieso zmielic na grubym sitku,rybę zmielic jak na mielone do ryby dodac jaja,przyprawy ,kolendre(posiekaną)cebulę starta na plastikowej tarce,dodać bułkę tartą i wyrobić na luzna masę(jak potrzeba dodać trochę wody) wołowinę wyrobić z odrobina oliwy i tartego majeranku(mięso musi byc spójne) z wolowiny uformować steki z ryby uformować kulki na dwa steki przypada jedna kulka między dwa steki wkładać jedna kulke nastepnie tasakiem formowac owalne steki obtoczyc w mace i smażyć z na silnie rozgżanej oliwie dodając odrobine masła obsmażone steki przełozyc do gotującego się bulionu(bulionu tyle aby tylko zakrywały steki) gotować 40 min z bulionu wyjąc steki dowywaru wycisna sok z całej cytryny,zagęscic mączką ziemniaczana i dosypac resztę posiekanej kolendry oczywiście sól i pieprz(pycha)podawac z kuskusem i dużą ilością surówk
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.