Skocz do zawartości

Jak Postępować Z Galaretką


Gość wredota1984

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wredota1984

Pomóżcie, dwa razy próbowałam zrobić sernik na zimno i dwa razy mi nie wyszedł. Jestem przekonana ze to wina galaretki. Dodaję ją w złym momencie i kiedy mieszam ją z serkiem homogen wychodzą mi brzydkie grudy i gluty. Co to jest ta tężejąca galaretka? Bo chyba nie wtedy gdy jest juz ciałem stałym ani nie od razu po zalani gdy jest cieczą? Jak wychwycić odpowiedni moment żeby ją wymieszać z serkiem lub mlekiem? Oraz w którym momencie można ją dodać na najwysze pietro ciasta tak zeby nie było przecieków do wewn gocha

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

po pierwsze..tęzniejąca galaretka to taka która powiedzmy ma konsystencje gestej smietany...nie lejaca sie i nie stwardnieta.Po drugie jak wylejesz mase z serem poczekaj az stwardnie ...dopiero potem wylej tęzniejąca galaretke.Osobiscie czesto stosuje metode gdy dodaje zelatyne do czegos to poprostu ją chartuje ...czyli najpierw dodam troche smietany lub sera do niej ,,,wymieszam....i wlewam dopiero do masy...powodzenia...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.