anulak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Ciasto: *3/4 szkl. cukru *5 dkg masła roślinnego *2 łyżki mleka *2 łyżki miodu Podane składniki rozgrzać na małym ogniu, nie gotować. 3 szklanki mąki wymieszać z 1 łyżeczką sody i zagnieść z 1 jajkiem i rozgrzaną masą. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować. Każdy placek upiec. Krem: Ugotować budyń(śmietankowy bądz waniliowy).Wystudzić. 20 dkg masła zmiksować i dodawać powoli budyń.Tylko starannie bo się zważy.Na koniec można dodać stłuczone na miał orzechy włoskie, dają bardzo fajny smaczek. Na koniec, przełożyć gotowe placki kremem i polać polewą czekoladową i ułożyć połówki orzechów włoskich. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.