Skocz do zawartości

Zapiekanka Z NaleŚnikÓw, Fety, Szpinaku


zuziorek

Rekomendowane odpowiedzi

Usmażyć 10/12 naleśników. Farsz: *opakowanie sera feta pokroić w kostkę. *duży pęczek szpinaku: umyć, obrać z łodyg, zalać wrzątkiem i postawić na ogień na 2 min, odcedzić. Podsmażyć na maśle z dodatkiem wyciśniętych dwóch ząbków czosnku. Na naleśnik polożyć szpinak, fete i zwijać jak na krokiety. Sos: 2 cebule pokroić w kostkę i zarumienić na maśle, dodać ok 4 łyżki mąki (nie rumienić)wymieszać. powoli dolewać ok 1/2 l bulionu cały czas mieszając. Na końcu dolać 1/2 szkl mleka, zagotować. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , polać sosem i zapiekać w temp. ok 180 s 30 min. SMACZNEGO!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.