agnieszka Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2004 biszkopt z 7 jaj do miski kroimy pol puszki brzoskwin,pol puszki ananasa,rozdrabniamy 1 gorzką czekolade, posiekac 100 g orzechow włoskich,100 g rodzynek,100 g migdałow platkow,100 g kokosu-zalewamy to 100 g wodki czystej i zostawiamy na 2 godz.Ucieramy kostke masla z 34 szkl cukru pudru i cukrem wanil i dodajemy kolejno dwa spazone jajka,szybko ucierac i polaczyc ze rozdrobnionymi skladnikami.Przekroic biszkopt i przełozyc masą.Na gore ubijamy 0,5 l kremowki <dodac troche cuk wanil i cuk pudru.Posypac kokosem i czekoladą startą.........pyszne....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość semi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 co znaczy 'sparzone jajka"? ubite na parze czy co? bo chyba nie chodzi o to, zeby surowe domieszac do masy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 11 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2005 wyobraż sobie ze o to własnie chodzi :) jaja na chwile zanurzasz w wrzątku....potem ucierasz z cukrem i dodajesz do masła.Ja osobiscie uzywam tylko jajek swojskich wiec raczej niczego sie nie obawiam.Rozumiem Cie jesli uzywasz jajek kupionych w sklepie.probowałam zrobic te mase dodajac kremu budyniowegonp z kostki masła...tez był bardzo dobry....wiec zdecyduj sama...pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.