Dorunia Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 CIASTO: -1 1/2 szkl.mąki -1 łyżka cukru pudru -1 łyżka proszku do pieczenia -2 żółtka -1/2 kostki margaryny Zagnieść wszystko razem i wyłożyć tym ciastem blaszkę.Piec około 15 min.w temperaturze 180 st. Przełożyć 2 słoiki(twisty)musu jabłkowego do garnka(może być 2 kg.jabłek (usmażyć),rozgrzać,dodać jedno całe jabłko pokrojone w kostkę,jak jest mocno gorące wsypać 2 galaretki i mieszać na wyłączonym gazie do rozpuszczenia się galaretek,ostudzić.Jak będzie zimne wyłożyć na ciasto. KREM; -1 szkl.mleka -3/4 szkl.cukru ZAGOTOWAĆ -1 cukier waniliowy -1/2 szkl.mleka -2 łyżki mąki ziemniaczanej ROZROBIĆ -2 łyżki mąki zwykłej Rozrobione mleko z mąką wlać do gotującego się mleka i odstawić do wystygnięcia.Rozrobić 3/4 kostki margaryny z 2 żółtkami,dodawać po trochu do budyniu ciągle mieszając.Gotowy krem wyłożyć na jabłka.Na wierzch ciasta utrzeć czekoladę. SMACZNEGO :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.