Gość Krzysio Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 W związku z tym że warzywka w zimie sa bardzo drogie chciałbym je zawekowac w słoiki.Dokładnie chodzi mi o mieszanki do zup.Czyli marchew , seler , pietruszka itp. wszystko ładnie starte i wrzucone do słoika.Ale nie wiem co dalej .Ponoć można to pasteryzowac jakoś w duzej ilosci soli.Prosze o pomoc i pozdrawiam.Krzys Cytuj
gosiek50 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam , ja pamiętam jak moja mama robiła takie jarzyny w słoikach 1 kg. pietruszki 1 kg. selera 2 kg. marchewki wsztstko zetrzeć na tarce- grube oczka- posolić { wedle uznania} wymieszać , odstawić na 6 godzin , potem nakładać do słoików , posteryzować ok. 15 min. Pozdrawiam Cytuj
Gość Krzysio Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dziekuje slicznie o to mi właśnie chodziło.Pozdrawiam Krzysiek Cytuj
gosiek50 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ciesze się że mogłam Ci pomóc . :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.